Tenis-Hopmanov: Isner odstúpil, Američania prehrali so Španielskom 1:2

03.01.2013 Celý región

Perth 3. januára (TASR) - Americký tenista John Isner pre zranenie kolena odstúpil z Hopmanovho pohára miešaných družstiev v Perthe, čím zmaril nádeje USA na postup do finále.

Američanom nepomohlo v štvrtkovom stretnutí B-skupiny so Španielskom ani víťazstvo Venus Williamsovej nad Anabel Medinovou-Garriguesovou v dvoch setoch 6:3, 6:4. Španieli po Inserovom odstúpení automaticky vyhrali 3:0 a zaistili si účasť v sobotňajšom finále. O titul si zahrajú so Srbskom.

Isner sa už v utorkovom dueli proti Francúzovi Jo-Wilfriedovi Tsongovi sťažoval na bolesť v oblasti podkolennej šľachy. "Chcem sa ospravedlniť všetkým fanúšikom. Veľmi som chcel hrať proti Fernandovi Verdascovi a je mi skutočne ľúto, že som musel odstúpiť. Milujem tento turnaj, účinkujem na ňom už tretíkrát a som veľmi sklamaný, že ho musím takýmto spôsobom ukončiť," vyjadril sa pre agentúru Reuters.

Isner je po Andree Petkovicovej druhým tenistom, ktorý nemôže pokračovať na podujatí v Perthe, Nemka takisto odstúpila pre zranenie kolena. Isnera v súboji so Španielskom nahradil austrálsky mladík Thanasi Kokkinakis, 16-ročný talent odohral zvyšné dva zápasy Američanov, ich výsledky však nemali vplyv na konečný rezultát 3:0 pre tím z Pyrenejského polostrova.
 

Vyberte región